Ahad, 18 Disember 2011

Result 3x !!

22/12/2011>> Hari pnentu bagiku,,,pda hri itu aku akan memakai seragam lengkap ke skolah yg trcinta Madrasah Idrisiah... Pda hri itu akan diumumkan kputusan PMR 2011 ,, rse nk mati pikirkan ape yg ak dpat nnti ,, target ak taon ie maybe bleh dpt 5A,, so ,,doakan ak yerk !! Hopely dpt result yg mmberangsangkn,,bleh la mntak HP baru !!


Klu dpt Cemerlang bleh dpt HP Blackberry torch ...



Doakan dpt HP baru yerk !!

Khamis, 17 November 2011

Kesedihan melanda setiap orang -__-

Alhamdullilah akhirnye tamat jugak ak tingkatan 3 tahun 2011,,,skang dh bleh cuti pnjang,,,bleh mlancong,men bola and banyak lgi klu tangan ak ni larat menulis,,,ermmm,,,tu je la kowt Selamat Bercuti Semua ^__^"


Montaj Majlis Tautan Kasih 2011

Isnin, 7 November 2011

Seharian dgn lembu.. *__*"

Allahuakbar 7x !!! Smlam seharian duk mlekat dgn lembu je,,mne tak nye,,tgok orang smbelih lembu,lapah lembu,,sumenye lembu,,tpi yg pling best wat sup lembu>>perghhh...yg tu pling s0dap...mcm2 jnis lmbu ade,,yg melawan and ade yg rela je kna smbelih>>papepon,,,Raye qurban mmg best,,hrap2 kte dpt brjmpa lgi thun dpan<<<Selamat HAri Rye Eidul Adha <__>

yg nie memang ganas !!


Allahuakbar !!!

Melapah lembu....



Hehehehe>> 

Sabtu, 5 November 2011

Rindu kt Belog nie<><>

mmg da lame ak x update blog nie (ak rse sjak sblum PMR) lame gak ak x usha blog nie...Firstly,,ak nk ckp yg ak nie dah abis pekse PMR,,,slama tige thun ak blajo kt skolah yg trchinte MADID,,,hopely kluar result yg memberangsangkn,,,,DOAknye!!!


Secondly nk say,,,yg ak nie bru abis program kt skolah tu (KITEM),,,ntah pape ntah,,,x best langsung cume yg bestnye pegi kem kt SALAk nORth dgn UKM,,,kem pling x dpat dilupakan,,,rse nk je pegi lgi....



LAstly,,,ak nk ckp yg ak ni kt umah,,bru blik smalam nek bas,,,,fuhhh....a long journey with my friends,,,ak rse tu je la kot untuk ari ni....

oppSS,,,satu lgi hmpir trlupe,,ari ni ari jadi ak,,x de sape pon bgi hadiah cume HOTLINK je bgi BonuS smpena my b`day....I love MAXIS hahhhaa..........

Happy b`day to me>>>-_-"

Sabtu, 3 September 2011

Alamak parah nie !!!

Esok ari trakhir ak kt umah and then ak akn brtolak blik ke HosTel ler... Brat rsenye ati ini nk blik kesane blik cuti seminggu raye mcm x ckup,,,,,,,,ak mgkin takkan update blog ni wat smntare waktu sbb PMR dh dkat la weyh.... lagi sebulan je,,,,ermmmm...... keje skolah x siap lg,,,,nnt konpom kne marah,,,,,,lalalallalalala nmpknye itulah kitaran hidup seorang pelajar yg taon ni nk periksa besar,,,,,smpai sini je la,,,,,harap2 PMR bleh wat,,,,DOAkn ye..........

                   
    orang streessssss blajo sbb pekse nk dekat........

Isnin, 29 Ogos 2011

Raye..

yea.... esok raye  x sabor nk makan rendang ayam....
Firstly ak nk ucapkn Slamat Ari Raye kpd semua kwn2 dan kluarga 
ahhhh.... sgt x sabr mnnti kehadiranmu Ya aidilfitri....

selamat ari raye...


Sabtu, 27 Ogos 2011

Lagu Yang Digunakan Untuk Menyeksa Tahanan




Lagu-lagu yang bising dan tidak sesuai dengan rentak dalam keadaan tertentu boleh membawa kepada tekanan dan siksaan, sama dengan siksaan didera dan dipukul. Di bawah ini senarai lagu-lagu yang nampak biasa tapi cukup menyeksakan jika didengar berulang kali.

1. Bruce Springsteen’s “Born in the USA”
Seorang warga spanyol dituduh ada kaitan dengan jaringan alQaeda menyatakan bahawa lagu ini di mainkan semasa beliau di dalam tahanan selama 2 tahun di penjara Teluk Guantanamo Kuba.


2. Christina Aguilera’s “Dirty”
Mohammed Qahtani, yang dituduh sebagai salah seorang pemandu pesawat di dalam seranagn 11 september, mengaku disiksa dengan 2 cara,pertama di titiskan air ke atas kepalanya dan diperdengarkan lagu ini yang penuh dengan nyanyian menaikkan seksual.


3. Nancy Sinatra’s “These Boots Were Made for Walking”
Semasa penyerbuan terhadap David Koresh, pemimpin Branch Davidian oleh polis Amerika Syarikat, lagu mars dan Nancy Sinatra dimainkan dengan kuat. Tujuaannya adalah supaya suspek dapat keluar dari tempat menyorok dan mengalah. Jelek juga lagu ini.


4. AC/DC’s “Shoot to Thrill” and “Hells Bells”

Lagu Heavy Metal memang menjadi kesukaan para tentera untuk menyeksa tahanan. Jika berlarutan, tahanan akan rasa tertekan dan akan menghadapi strees yang tidak terkawal. Oleh sebab ini, ramai tahanan yang mengaku, menceritakan semua rahsia supaya dibebaskan.


6. Barney the Dinosaur’s “I Love You”

Satu lagi lagu yang dimainkan di tahanan Guantanamo. Lagu ini mengisahkan akan kegembiraan berkumpul bersama keluarga. Ini akan mendatangkan efek kepada tahanan, bahawa jika mereka mengaku bersalah atau berkata benar, mereka akan dibebaskan dan boleh kembali semula kepada keluarga masing-masing. Kalau di malaysia, lebih sesuai dengan lagu oleh Sudirman, balik kampung. hehe..

Ahad, 21 Ogos 2011

Cubela try...

696666999999666999999666666966666966666696666666669666696666696 696669999999969999999966669696666966666696666666696966696666696 696666999999999999999666696669666966666696666666966696699999996 696666669999999999996666966666966966666696666669666669696666696 696666666699999999666666999999966966666696666669999999696666696 696666666666999966666666966666966966666696666669666669696666696 696666666666699666666666966666966999999699999969666669696666696

1.Highlight ayat di ats
2.CTRL+F
3.TEkan 9 atau 6

Ahad, 31 Julai 2011

Pengisi Jiwa 2

Dpd Muaz bin Anas ra bahawa Rasulullah saw bersabda, "sesiapa yg meninggalkan pakaian yg indah dgn tujuan merendah diri kpd Allah, sedangkan ianya mampu berbuat demikian, maka Allah memanggilnya pada hari kiamat dihadapan orang ramai, kemudian Allah menyuruhnya memilih pakaian yang ia suka dpd berbagai-bagai pakaian orang yg beriman. (Attarmidzi: )

Tazkirah Petang...

JANGAN GUNAKAN PERKATAAN "SALAM"

بِسْــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

SIAPA YANG MENGGUNAKAN PERKATAAN "SALAM"? apakah maksud disebaliknya?? Maka berpalinglah (hai Muhammad) dari mereka dan katak...anla...h:"Salam (selamat tinggal)". Kelak mereka akan mengetahui (nasib mereka yangburuk). (QS. 43:89) baik gunakan,,,ASSALAMUALAIKUM atau ASSALAMUALAIKUM WARAHMATULLAH HIWABARAKATUH... Ilmu utk dikongsi bersama. Sekadar peringatan untuk semua rakan-rakan muslim yang lain. Pagi semalam saya dengar radio ikim (91.50 fm). Ustaz Zawawi ada cerita tentang sunnah Rasulallah s.a.w. Antara yang dibincangkannya ialah tentang bab cara memberi salam. Menurut ustaz Zawawi Yusof, Baginda SAW memberi salam dengan lafaz“Assalamualaikum” dan menjawab salam dari para sahabat baginda dengan salam yang lengkap iaitu “Waalaikumussalam warahmatulallahhi wabarakatuh” Ringkasnya, baginda SAW akan ;Beri salam dengan ucapan - “Assalamualaikum” dan…Jawab salam - “Waalaikumussalam warahmatulallahi wabarakatuh” Lagi satu, perlu diingatkan juga semasa menjawab salam, saya dengar ramai orang jawab salam dengan ucapan yang tidak tepat. Jawab salam yang betul ialah ; “WAALAI KUMUS SALAM”dan bukannya yang selalu saya dengar iaitu ; “WAALAI KUM SALAM” Apabila kita ingin berkirim salam pada orang lain, hendaklah kita berkata “Kirim salam, assalamualaikum pada ASHREE ye” contoh lerr… Dan bukannya : “Kirim salam kat ASHREE yer” Dan jangan pula memandai-mandai tambah perkataan seperti ” Ko tolong kirim salam maut kat dia yer“. Statement ini walaupun dalam nada bergurau, tapi ia adalah menyalahi syariat dan berdosa, walaupun sekadar gurauan! Selain itu, janganlah kita menggantikan perkataan “Assalamualaikum” dengan“A’kum” dalam sms atau apa sekalipun melalui tulisan. Jika perkataan “Assalamualaikum” itu panjang, maka hendaklah kita ganti dengan perkataan “As Salam” yang membawa maksud sama dengan “Assalamualaikum”. Sesama lah kita memberitahu member-member yang selalu sangat guna shortform“A’kum” dalam sms ataupun email. Perkataan ‘AKUM‘ adalah gelaran untuk orang-orang Yahudi untuk orang-orang bukan yahudi yang bermaksud‘BINATANG‘ dalam Bahasa Ibrani. Ia singkatan daripada perkataan ‘Avde Kokhavim U Mazzalot’ yang bermaksud ‘HAMBA-HAMBA BINATANG DAN ORANG-ORANG SESAT‘. Jadi, mulai sekarang jika ada orang hantar shortform “A’kum“, kita ingatkan dia guna “As Salam” kerana salam ialah dari perkataan “Assalamualaikum“. * Jangan guna “Bye” kerana“Bye” adalah jarum sulit Kristian yang bermaksud “Di Bawah Naungan Pope.” * Jangan guna “A’kum” kerana“A’kum” bermaksud “Binatang” dalam bahasa Yahudi. * Jangan guna “Semekom” kerana“Semekom”bermaksud “Celaka Kamu.”Gunakan perkataan “ As Salam” sebagai singkatan bagi“Assalammualaikum.” Tolong tag kepada umat Islam yang lain , untuk elakkan diri daripada membuat dosa.. Sekian, semoga ada manfaatnya

Sabtu, 30 Julai 2011

Ucapan...

(⁀‵⁀) ✫ ✫ ✫.
`⋎´✫¸.•°*”˜˜”*°•✫
..✫¸.•°*”˜˜”*°•.✫
☻/ღ˚ •。* ˚ ˚✰˚ ˛★* 。 ღ˛° 。* °♥ ˚ • ★ *˚ .ღ 。
/▌*˛˚ღ •˚ SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN AL-MUBARAK ˚ ✰* ★
/ \ ˚. ★ ˛ ˚ ✰。˚ ˚ღ。* ˛˚ 。✰˚* ˚ ★ღ ˚ 。✰ •* ˚♥

Pengisi Jiwa

Sabda Rasulullah saw "Tidak boleh taat kepada pemimpin dalam hal maksiat kepada Allah kerana kewajipan taat hanya dalam urusan yang baik" (Bukhori)

Jumaat, 29 Julai 2011

Tarikh Melihat Anak Bulan Ramadhan 1432H/2011M – Bulan Puasa 2011

 Lebih kurang tinggal 2 hari saja lagikan kita akan berpuasa, tak sabar rasanya nak menyambut bulan ramadhan ini, bulan yang penuh dengan keberkatan, dan Pejabat Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja Malaysia telahpun mengeluarkan senarai rasmi tarikh mencerap anak bulan bagi tahun 2011, meh tengok bilakan Tarikh Melihat Anak Bulan Ramadhan – Bulan Puasa 2011.
melihat anak bulan
- Tarikh mencerap anak bulan Ramadan untuk penetapan tarikh awal puasa 2011 pada 31 Julai 2011
- Tarikh mencerap anak bulan Syawal untuk penetapan tarikh Hari Raya Aidilfitri 2011 pada 29 Ogos 2011
Berdasarkan kalendar islam 1432H/2011M yang telah dikeluarkan juga, tarikh awal puasa atau 1 ramadan diramalkan pada 1 Ogos 2011 manakala tarikh 1 syawal pula bersamaan 30 Ogos 2011.
puasa 2011
- Tak sabar nak menyambut bulan ramadan -..-   (tak abis2 muke die ni je tiap tahun.....)

Ahad, 17 Julai 2011

Trial...

lg 16 ari lg nk trial tp aku mcm x bersedia lg.. fuhhh....malas nk pikirkannye...